Suècia i l’Argentina, primeres pedres de toc per als equips d’esquí de fons i d’alpí

foto

La pretemporada és ja una realitat per als equips de tecnificació FCEH d’aquestes dues disciplines de neu tan rellevants. Els fondistes catalans van penjar-se els primers dorsals a Suècia mentre que els esportistes d’alpí treuen suc a l’hivern austral. A més, Alex Puente (equip RFEDI) lidera provisionalment la Copa Continental Sud-americana. 

 

Alliansloppet, test de nivell

Una setmana de competicions amb milers de participants on el rollerski (esquí sobre rodes) hi té un protagonisme especial. Això és l’Alliansloppet, una festa de l’esport que té lloc cada agost a Trollhättan (costa oest de Suècia) i a on s’hi va acostar l’equip de tecnificació FCEH d’esquí de fons.

Per començar, l’equip es va provar a la GKN-Loppet, una cursa a peu amb molt nivell on Miquel Auladell i Gerard Palomo van aconseguir pujar al podi en els 8 km com a 2º i 3º classificats júniors, respectivament. Maria Sellés va acabar 4º. I encara millor van ser els resultats en la prova de 5 km, on Júlia Pueyo i Aniol Borrell van obtenir la victòria, també en categoria júnior.

L’endemà ja va ser el torn del rollerski amb dues proves intenses i exigents. La primera d’elles, la Integra Sprint Race, constava de 150 metres sprint on dos fondistes s’enfrontaven entre ells.

I els millors resultats van venir en categoria femenina, on Marta Moreno va acabar 8º i Martina Barrés 9º, mentre que Miquel Auladell va ser el millor dels nostres amb una 20º posició.

Amb pocs minuts per al descans es va celebrar la segona de les proves, la Sting Hill Race, amb 1.500 metres de recorregut per davant. Una distància que exigia combinar velocitat i resistència i on Maria Sellés i Gerard Palomo van ser qui millor s’hi van adaptar amb una 8º i 14º posició, respectivament.

Bons tests de qualitat abans de la cita estrella, l’Alliansloppet, amb 1.300 esportistes en línia de sortida. Els més petits de l’equip van córrer la prova de 16 km motion amb fantàstics resultats: Aniol Borrell i Júlia Pueyo van acabar 3º i Roc Vilaró 4º.

Per la seva banda, els més grans van disputar els 32 km, on Gerard Palomo amb una 23º posició i Maria Sellés amb una 9º van ser els júniors més ràpids.

Primeres sensacions a Terra del Foc

És habitual veure les principals estacions d’esquí de l’Amèrica del Sud ocupades per equips procedents de diferents parts d’Europa, que busquen aprofitar les òptimes condicions hivernals per arrencar la pretemporada. I precisament això és el que estan fent els esquiadors FCEH, que van posar rumb a Ushuaia el passat 19 d’agost.

Un bon escenari on realitzar un pas endavant en la seva preparació  tècnica i física, en un equip format pels tècnics Ainhoa Ibarra i Maurizio Marcacci; el tècnic assistent, Edu Rabat; i el preparador físic, Jaime Hortal.

Alex Puente i Albert Ortega, amb bon peu

Uns dies abans d’arribar l’equip FCEH van finalitzar la seva concentració a Ushuaia els esquiadors RFEDI, on hi constaven els catalans Quim Salarich (LMCE), Alex Puente (CAEI) i Albert Ortega (LMCE).

Tots ells van prendre part de les primeres proves de la Copa Continental Sud-americana (SAC), disputades a Cerro Catedral, El Bolsón i Chapelco (l’Argentina). I el balanç no pot ser un altre que positiu, ja que l’aranès Alex Puente lidera momentàniament la classificació general del circuit amb 250 punts, gràcies a les seves dues victòries en GS i una 4º posició en SL.

Precisament, les victòries en GS li permeten, també, encapçalar la classificació en aquesta modalitat, on suma 200 punts per 96 del seu immediat perseguidor, el suís Dionys Kippel. Resultats de valor si es té en compte que els campions del circuit obtindran el dorsal 31 per a la Copa d’Europa 2019-2020.

A més de Puente, Albert Ortega també va aconseguir pujar al podi com a 3º classificat en la darrera competició, el GS de Chapelco. Ortega i la resta de l’equip tornaran a creuar l’Atlàntic el 12 de setembre per disputar la segona part de la Copa Continental.