Nil Llop enlluerna en l’arrencada de la temporada de gel
Amb una valoració plenament positiva es va tancar diumenge al vespre el Curs d’Iniciació de Cúrling de la FCEH, celebrat aquest cap de setmana a la pista de gel del FC Barcelona. Curiosos de totes les edats van poder conèixer la teoria i la pràctica d’aquest esport, amb destacat èxit en alguns casos.
Centenars d’arbres conformen una bonica estampa al voltant del llac Heidemeer, en una de les zones més tranquil·les i verdes de Heerenveen. I a uns quants metres d’allà, un majestuós estadi que salta a la vista per la seva modernitat. Thialf, que porta el nom d’un personatge de la mitologia nòrdica, és l’estadi amb el sostre solar més gran d’Holanda.
En aquest prestigiós recinte s’hi ha acostumat a entrenar el català Nil Llop, que des de fa un mes s’ha mudat a viure a terres holandeses. Ara pot entrenar cada dia sobre el gel, una realitat impossible de tenir a Catalunya. “Ha estat xocant perquè no estava gens acostumat, però evidentment és un regal poder trepitjar tant el gel”, confirma Llop.
El patinador del Prat de Llobregat s’estarà a Holanda tota la temporada de gel, on espera fer un salt endavant significatiu, i no només en el terreny esportiu: “Al principi l’adaptació em va costar, sobretot mentalment, per estar lluny dels teus. Però ara ja estic millor i centrat a donar el millor de mi mateix en cada entrenament”.
Sessions de gel que es combinen amb nombrosos entrenaments en bicicleta de carretera, més dels que estava acostumat a Catalunya.
Debut de somni
Un exigent dia a dia que ha contribuït als bons resultats obtinguts en la primera competició de la temporada, la Thialf Fall Cup 2019, precisament disputada al modern estadi de Heerenveen. Allà Llop va deixar-se anar, i de quina manera, amb dos resultats més que positius, imposant-se al gran gruix de participants locals.
En els 500 metres, victòria ajustada per sobre de l’holandès Jarle Gerrits amb un temps de 36,42. O el que és el mateix, segona millor marca mundial, marca personal i rècord d’Espanya absolut.
I un rendiment similar mostraria en els 1.000 metres, on també es va proclamar campió, en aquest cas per davant de l’holandès Jur Veenje.
La marca aconseguida, 1’11”98, suposa la millor marca mundial de l’any, marca personal i rècord d’Espanya Júnior. L’únic dels patinadors capaç de baixar de 1’12. Una pluja de rècords inesperada: “Tenia bon feeling amb el gel però no esperava baixar les meves marques”.
Un estímul perfecte per encarar les primeres grans cites del calendari: “El millor és que al novembre ja tenim Copes del Món i espero poder aconseguir bones posicions que em permetin classificar-me per als Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020, que és un gran objectiu d’aquesta temporada”, explica Llop.
Luisa González, mínima per al Mundial Júnior
Per altra banda, la patinadora de l’equip català Luisa González també va ser protagonista en la primera competició que va disputar, a Alemanya.
A la International Race Inzell, González va sumar un millor registre en els 500 metres de 42,06. Una marca que suposa el rècord d’Espanya absolut, marca personal i mínima per al Mundial Júnior.
Enllaços d’interès