L’equip català d’esquí alpí fa un pas endavant a l’Argentina

foto

L’equip de tecnificació de la FCEH ha completat un stage, d’una mica més de tres setmanes, en què els esportistes han pogut evolucionar en l’àmbit tècnic, tàctic i mental. A banda d’un intens treball multidisciplinar, els corredors van fer un primer tast de competició amb resultats positius.

 

Amb un cansament difícil de dissimular però amb els objectius complerts, el passat dissabte va aterrar a Barcelona l’equip de tecnificació català masculí i femení de la FCEH, procedent de la Patagònia argentina. Des del 13 i 14 d’agost, tècnics i esportistes han estat dedicant gran part del dia a treballar fort sobre la neu, amb moltes ganes i il·lusió per tal de fer un pas endavant.

Per aconseguir-ho, l’equip va comptar des del primer moment amb la confiança de l’estació Cerro Perito Moreno, on els esportistes s’hi han acabat sentint com a casa. Durant l’estada, l’equip ha pogut treballar en condicions d’hivern, amb variabilitat de neu i terreny en les disciplines d’Eslàlom, Gegant i Súper-G.

“En aquestes concentracions surts de la teva zona de confort més habitualment, i permet que l’equip maduri i es conegui millor a escala individual. I alguns nois comproven que les seves capacitats són més altes del que pensaven” explica la coordinadora tècnica, Ainhoa Ibarra.

Un pas endavant en el camí cap a l’alt rendiment on l’equip ha aprofitat l’escenari i les condicions per treballar aspectes fonamentals, com el lliscament i el tacte sobre els esquís, la gradualitat del moviment en funció de l’espai/temps entre cada corba, la introducció de la velocitat amb confiança i l’adaptació als canvis de terreny i neu en l’àmbit tècnic però també tàctic.

Despertar el gen competitiu

A més de la gran quantitat d’hores d’entrenament acumulades, els esportistes ja van poder estrenar-se en competició aquesta temporada 2018-19. L’equip va aprofitar les proves FIS disputades a El Bolsón, a l’extrem sud-oest de la província de Río Negro, per posar en pràctica els coneixements adquirits i obtenir els primers resultats interessants.

Miren Miquel va vèncer en les quatre proves que va disputar (dos SL i dos GS). En SL, Pat Miquel i Maria Relat van acabar al Top 5, mentre que l’endemà, en el segon GS disputat, el podi va ser íntegrament català, amb Miren Miquel, Mireia Vázquez i Maria Relat. A més, Cristina Sentís i Ana Vidaor van acabar al podi de GS en categoria U18.

En homes, Alfred Prieto i Daniel Larriu van ser els millors classificats tant en SL com en GS, diverses vegades dins del Top 15 i amb una 6a posició de Larriu en GS com a millor resultat.

Una intensa experiència lluny de casa que els tècnics buscaran aprofitar d’ara endavant: “Encara ens queda alguna concentració europea on esperem que la transferència de coneixements sigui ràpida i seguim millorant. Sens dubte aquest és el camí a seguir” assegura amb confiança Ainhoa Ibarra.

 

Imatges: Guun Producciones | FCEH