La FCEH presenta la temporada d’hivern 2017-18 sota el lema: “Catalunya, a punt de neu”

foto

El dijous 16 de novembre, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Secretaria General de l’Esport (SGE) i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) van donar inici, de forma oficial i conjunta, a la temporada d’esports d’hivern 2017-18. La presentació va tenir lloc a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (Barcelona), amb una ambientació idònia per a l’ocasió i nombroses figures institucionals, esportistes i representants del món de la neu i el gel.   

Amb la imatge d’unes pistes on, de mica en mica, hi comença a nevar va començar la presentació de la temporada d’hivern 2017-18 que es va realitzar aquest dijous a Barcelona. En una temporada especial pels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any vinent, l’acte va comptar amb diversos moments curiosos i molts protagonistes sobre l’escenari.

Actors fonamentals dels esports d’hivern com són les estacions van ser les primeres a mostrar el seu desig de consolidar el seu potencial econòmic, social i esportiu en el territori. Catalunya disposa, ni més ni menys, que de 16 pistes d’esquí, 529 quilòmetres d’alpí i 203 de nòrdic. Alguns dels que trepitjaran aquestes estacions seran els més petits, ja que un any més s’impulsen dos programes de promoció escolar que tenen com a objectiu portar els nens a la neu. La professora Roser Pladevall i l’alumne de 6è Josep Serrano, ambdós de La Salle Gràcia, van transmetre les seves vivències sobre un projecte que creix any rere any.

Tampoc va passar desapercebut el notable impacte econòmic que genera la pràctica de l’esquí i com contribueix al desenvolupament del territori. “Per a aquest any realitzem una inversió rècord de 750.000€ en el món de la neu” va anunciar el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent.

En aquesta decidida aposta per la neu i el gel, el projecte olímpic i paralímpic Barcelona Pirineus va centrar també l’atenció dels assistents. Pel Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, “uns Jocs Olímpics poden cohesionar el Pirineu i el país i ser un projecte guanyador. Hem d’aprofitar l’embranzida de Barcelona 92”.

Crear un projecte il·lusionant requereix diferents factors, entre ells disposar d’herois locals. “Els nens han de saber que a través dels esports d’hivern poden aconseguir un nou mitjà de vida” va afirmar el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz.

Esportistes que, una temporada més, seran els autèntics protagonistes de l’extens i exigent calendari que tenen per davant en els pròxims mesos. Com no podia ser d’altra manera, alguns d’ells van estar presents en l’acte, on van descriure com estan encarant la classificació per a la cita olímpica de Pyeongchang.

Quim Salarich (Esquí alpí), Núria Pau (Esquí alpí), Astrid Fina (Para-Snowboard), Ander Mirambell (Skeleton) i Adrià Díaz (Patinatge artístic) van aparèixer en vídeo, ja que es troben en diferents punts del món preparant les competicions. En canvi, Maria Hidalgo (Snowboard), Júlia Bargalló (Esquí alpí) i l’esportista paralímpic Gabriel Gorce (Esquí alpí) van estar sobre l’escenari.

Hidalgo es va mostrar expectant en l’evolució del seu genoll, després de la forta lesió que va patir ara fa uns mesos, mentre que Bargalló ve de completar una pretemporada excel·lent i es troba compartint entrenaments amb l’equip italià. Qui ja té una medalla, a Sotxi, és Gabriel Gorce, que junt amb el seu guia Arnau Ferrer van relatar la seva experiència olímpica i van demanar una major presència dels Jocs Paralímpics en l’escena mediàtica.

Amb una encesa virtual de la temporada per part dels esportistes i les màximes figures institucionals, confeti blanc caient sobre el públic i la música de Txell Sust i Jofre Bargagí va finalitzar un acte que fa arrencar motors a tots els apassionats dels esports d’hivern. Tot està llest per una temporada de neu que el meteoròleg de TV3, Eloi Cordomí, va vaticinar “d’especialment positiva pel mes de gener”.