Núria Castán guardonada amb el 41è Trofeu Campions amb Valors

foto

La rider de l’equip internacional de Head Snowboards i de l’equip estatal de la RFEDI, va rebre el Trofeu Campions amb Valors atorgat per Mundo Deportivo, en reconeixement del seu exemple de superació després de quedar atrapada durant deu minuts a sota d’un allau.

Núria Castán ha estat guardonada amb el Trofeu Campions amb Valors, un reconeixement destacat per la seva trajectòria esportiva i exemple de superació, en la 41a edició de la Gala organitzada pel Mundo Deportivo al teatre del Liceu el passat 23 d’octubre de 2024.

Des dels 8 anys, la Núria ha estat estretament vinculada al món del snowboard, un esport en què ha destacat des de ben jove. L’any 2012 va debutar en el circuit Junior del Freeride World Tour, iniciant així una carrera que la portaria a competir al màxim nivell internacional. El seu debut en la categoria professional es va produir durant la temporada 2019-2020, en una prova a Andorra, on va demostrar el seu alt nivell i passió per aquest esport extrem.

La temporada 2022-2023, durant l’última prova del Freeride World Tour, la Núria va viure un dels moments més complicats de la seva carrera, quedant atrapada sota una allau durant 10 minuts. Gràcies a l’actuació ràpida dels equips de rescat, va poder ser salvada a temps, però l’experiència va marcar un punt d’inflexió en la seva trajectòria. Després d’aquell incident, va iniciar un procés de recuperació mental i emocional que la va portar a tornar a la competició i aconseguir el subcampionat del Freeride World Tour 2024, un èxit que demostra la seva determinació i fortalesa.

En rebre el guardó, la Núria va declarar: que”aquest premi és una forma de reconèixer els esforços, la feina que hi ha al darrere que no es veu i sobretot aquesta superació personal meva que va ser la temporada passada” al tornar a competir després de l’acccident amb l’allau.

El Trofeu Campions amb Valors se suma a un altre reconeixement important que la Núria Castán va rebre recentment: el XII Premi Esperit Esportiu, atorgat per la Junta Directiva de la FCEH, també en reconeixement del seu esperit de superació i exemple inspirador dins el món de l’esport.